Дохазяйнувались: Київ чекає техногенна катастрофа - КМДА

"Нафтогаз" відмовився укладати договір з "Київтеплоенерго", поки підприємство не візьме на себе борги "Київенерго". А кияни тим часом залишатимуться без гарячої води.

Ілюстрація:Українська правда

Влада Києва запропонувала НАК "Нафтогаз України" з'ясовувати питання з боргами ПАТ "Київенерго" після того, як компанія укладе договори з КП "Київтеплоенерго". Інакше столицю чекає техногенна катастрофа. Таку заяву зробив на брифінгу заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелєєв, передають Патріоти України з посиланням на Inforesist.

"На сьогодні близько 200 об'єктів відключені, оскільки відсутній договір з Нафтогазом", - сказав він. Пантелєєв нагадав, що "Нафтогаз" відмовився укладати договір з "Київтеплоенерго", поки підприємство не візьме на себе борги "Київенерго".

"З огляду на те, що мова йде про великі кошти і сума боргу не з'ясована, підприємство повинно прийняти всю суму боргу. На нашу думку, це неможливо. Ми пропонуємо укласти договір, щоб киянам подавалася гаряча вода, а тим часом вирішувати питання борг", - розповів заступник голови КМДА.

Він підкреслив, що, на думку юристів, автоматична передача боргів від одного підприємства до іншого в ст.22 закону про теплопостачання не передбачена.

За словами заступника голови Пантелєєва, з 1 серпня в управління "Київтеплоенерго" переходять ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, які виробляють і тепло, і гарячу воду.

"Якщо це питання не буде вирішене, буде техногенна катастрофа. Електроенергії кільця не вистачає. Зупинка ТЕЦ неприпустима", - підкреслив чиновник і додав, що міськдержадміністрація залучила до вирішення питання депутатів і наглядову раду "Нафтогазу".

Крім того, в КМДА запропонували після узгодження остаточної суми боргу "Київенерго" реструктуризувати його до 2021 року. "Спочатку треба визначити суму боргу, а потім його реструктуризувати", - заявив чиновник.

Рік полярних сяйв: Астронавт NASA показав приголомшливі кадри з орбітальної станції, що зафіксували дивовижне природне явище (відео)

субота, 27 липень 2024, 15:15

У NASA показали нові кадри з борту Міжнародної космічної станції: на камеру потрапили полярні сяйва, зірки та швидкий метеор. Відео записав астронавт, командир місії SpaceX Crew-8 Метью Домінік, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. . ...

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...