Дохазяйнувались: Київ чекає техногенна катастрофа - КМДА

"Нафтогаз" відмовився укладати договір з "Київтеплоенерго", поки підприємство не візьме на себе борги "Київенерго". А кияни тим часом залишатимуться без гарячої води.

Ілюстрація:Українська правда

Влада Києва запропонувала НАК "Нафтогаз України" з'ясовувати питання з боргами ПАТ "Київенерго" після того, як компанія укладе договори з КП "Київтеплоенерго". Інакше столицю чекає техногенна катастрофа. Таку заяву зробив на брифінгу заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелєєв, передають Патріоти України з посиланням на Inforesist.

"На сьогодні близько 200 об'єктів відключені, оскільки відсутній договір з Нафтогазом", - сказав він. Пантелєєв нагадав, що "Нафтогаз" відмовився укладати договір з "Київтеплоенерго", поки підприємство не візьме на себе борги "Київенерго".

"З огляду на те, що мова йде про великі кошти і сума боргу не з'ясована, підприємство повинно прийняти всю суму боргу. На нашу думку, це неможливо. Ми пропонуємо укласти договір, щоб киянам подавалася гаряча вода, а тим часом вирішувати питання борг", - розповів заступник голови КМДА.

Він підкреслив, що, на думку юристів, автоматична передача боргів від одного підприємства до іншого в ст.22 закону про теплопостачання не передбачена.

За словами заступника голови Пантелєєва, з 1 серпня в управління "Київтеплоенерго" переходять ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, які виробляють і тепло, і гарячу воду.

"Якщо це питання не буде вирішене, буде техногенна катастрофа. Електроенергії кільця не вистачає. Зупинка ТЕЦ неприпустима", - підкреслив чиновник і додав, що міськдержадміністрація залучила до вирішення питання депутатів і наглядову раду "Нафтогазу".

Крім того, в КМДА запропонували після узгодження остаточної суми боргу "Київенерго" реструктуризувати його до 2021 року. "Спочатку треба визначити суму боргу, а потім його реструктуризувати", - заявив чиновник.

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...

"Третій тиждень продукти шукаємо по всій області": Військовий поскаржився на забезпечення харчуванням

четвер, 25 квітень 2024, 23:30

Обрані ДП "Державний оператор тилу" постачальники провалили забезпечення харчування військових частин 59 бригади. Про це у коментарі для LIGA.net. повідомив заступник командира однієї з військової частини полковник Олександр Заїченко, передають Патріо...