Гроші під ногами: КМДА планує робити паливні брикети з опалого листя

Наразі вже визначено місце, де буде розміщений переробний комплекс.

Опале листя може приносити гроші. Фото: соцмережі.

Управління екології та природних ресурсів КМДА подало бюджетний запит на створення в 2019 році комплексу, який перероблятиме рослинні відходи, зокрема гілки, деревину та опале листя в паливні брикети. Про це в ефірі телеканалу "Київ" сказав заступник начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олексій Король, передають Патріоти України.

«На наступний рік ми запланували і вже подали відповідний бюджетний запит на будівництво виробничої дільниці з утилізації рослинних відходів», - сказав Король.

Він також зазначив, що наразі вже визначено місце, де буде розміщений переробний комплекс. "Його планується побудувати близько Бортницької станції аерації. Територія там значна - більше шести гектарів, і буде використовуватися під будівництво такого переробного комплексу", - повідомив Король.

За словами заступника голови управління екології та природних ресурсів, сухе листя, гілки та деревину аварійних сухостійних дерев перероблятимуть на паливні брикети. Також він зазначив, що в Києві за рік накопичується більше 120 тисяч кубічних метрів рослинних відходів, з яких близько 60% складають опале листя, які комунальники збирають в парках і скверах і компостують.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...