Все через Україну: "Газпрому" "світить" втрата "Північного потоку-1"

Мова йде про рішення Стокгольмського арбітражу у справі транзиту від 28 лютого 2018 року.

Ілюстрація:mignews.com.ua

Суд скасував арешт британських активів Газпрому в обмін на зобов'язання не відчужувати акції "Північного потоку" до закінчення слухань в англійському суді. Про це повідомляють Патріоти України.

Відзначається, що мова йде про рішення Стокгольмського арбітражу у справі транзиту від 28 лютого 2018 року, слухання за якою призначені на лютий 2019 року.

"Газпром сьогодні був вимушений формально зобов’язатися перед судом не відчуджувати ці акції і тримати їх в Англії до розгляду справи в англійському суді щодо примусового стягнення його активів в Англії", - зазначив на своїй сторінці Facebook комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

За його словами, наказ суду про заморозку активів був замінений на це з зобов’язання перед судом з боку "Газпрому".

"А Газпрому тепер вирішувати - чи погасити перед нами заборгованість (з відсотками і компенсацією витрат), або зі страхом чекати рішення англійського суду про продаж акцій "Північного Потоку-1" в рахунок погашення боргу", - додав Вітренко.

Як відомо, за рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити 2,56 млрд доларів на користь Нафтогазу.

Джерело: Коммерсант

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...