Хіти тижня. Важлива перемога: Україна почала отримувати перші гроші від "Газпрому"

Андрій Коболєв заявив, що оптимістично налаштований щодо термінів стягнення 2,6 млрд доларів із російського газового монополіста.

"Газпром" змусили платити. Ілюстрація: Delo.ua.

НАК "Нафтогаз України" вже почав отримувати кошти від російського газового монополіста "Газпрому" щодо рішення Стокгольмського арбітражу, передають Патріоти України.

"Списуємо надлишкові кошти, які нам "Газпром" переказував за транзит", – заявив глава правління НАК Андрій Коболєв. Крім того, Україна ініціювала юридичні процеси вже приблизно в шести юрисдикціях.

За його словами, в трьох із них – Голландії, Швейцарії та Великобританії – уже пройшли арешти й у "Нафтогазу" найближчим часом будуть слухання із примусового продажу активів "Газпрому".

Водночас Коболєв заявив, що оптимістично налаштований щодо термінів стягнення 2,6 млрд доларів із російського газового монополіста. "У "Газпрому" за кордоном майна на десятки мільярдів доларів. Ми вже заарештували його на суму, що перевищує обсяг боргу "Газпрому" перед нами. Я думаю, що це реально зробити десь протягом року", – резюмував Коболєв.

Джерело: УНІАН

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...