"Комусь дуже хотілося, щоб компанія просто згортала свою роботу. Цей рік буде дуже важким - за два-три місяці неможливо надолужити те, що накопичувалося роками" - Бальчун

Щоб врятувати ситуацію з перевезеннями зерна, "Укрзалізниця" збільшила річний план ремонту вагонів з 19 370 до 29 967.

Войцех Балчун. Фото:Fаcebook

У цьому році "Укрзалізниця" (УЗ) перевозить більше зерна, ніж було в минулому році, і більше, ніж було передбачено планом. Про це заявив глава правління "Укрзалізниці" Войцех Бальчун в своєму Facebook, інформують Патріоти України.

Він зазначив, що незважаючи на перевиконання планів, компанію критикують, оскільки очікуваний урожай в Україні становить 83 млн тонн зернових, з яких 45 млн тонн йде на експорт.

"5 млн тонн щомісяця до кінця року. Пікові місяці. Плюс обмеження перевезень автомобільним транспортом. Буде хліб, будуть і проблеми його перевезення", - зазначив Бальчун.

Глава УЗ підкреслив, що проблеми з перевезенням зерна виникли не в результаті "врожайної стихії", тому їх можна було передбачити і підготуватися не тільки на рівні залізниці.

"Кількість зерновозів у нас не поменшало. Виросли, і істотно, заявки на перевезення зернових. І нагадаємо - останній зерновоз УЗ купила ще в минулому столітті, в 1993 році. Є питання?" - пояснив Бальчун.

Він пообіцяв, що залізниця зробить все, щоб задовольнити потреби зернотрейдерів.

"Скоротили оборот вагонів, ввели спеціальні процедури за затримку рухомого складу, передбачили персональну дисциплінарну відповідальність начальників структурних підрозділів філій та співробітників центрального апарату. Всі непрофесійні дії або саботаж будуть суворо каратися", - повідомив глава правління "Укрзалізниці".

За його словами, у залізниці є гострі проблеми з паливом, маслом і локомотивами, які поки вирішуються.

"Якби не наші кроки протягом останніх трьох місяців, було б не уникнути ризику зупинки всієї залізниці. Демонструємо переконливі факти, що відбувалося в компанії в останні роки, в першому півріччі цього року ... Цей час фактично було втрачено для підготовки" Укрзалізниці "до пікових перевезень. Комусь дуже хотілося, щоб компанія просто згортала свою роботу. Цей рік буде дуже важким - за два-три місяці неможливо надолужити те, що накопичувалося роками", - підкреслив Бальчун.

Він повідомив, що для порятунку ситуації УЗ збільшила річний план ремонту вагонів з 19 370 до 29 967. І додав, що підприємству потрібно ще трохи часу.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...