Корупційна яма: Хто, як та скільки розкрадає на ремонті доріг в Україні - ЗМІ (відео)

Мета всіх корупційних схем у цій сфері одна - перевести безготівкові кошти в готівку. Адже готівку дуже важко відстежити: її можна передавати чиновникам в якості хабарів або розподіляти між учасниками злочинної схеми.

Скільки в Україні розкрадається на ремонті доріг. Ілюстрація: Слово і ДілоСтало відомо, як на ремонті доріг крадуть значні кошти з бюджету. Журналісти визначили корупційні схеми, які застосовуються на будівництві доріг. Про це йдеться в сюжеті каналу 24, передають Патріоти України.

Так, на початку виконавець робіт пише "план", де прописані всі подробиці будівництва або ремонту. Після цього держзамовник складає акт виконаних робіт. При цьому якщо "план" був великий, а ремонт проводився незначний, то різниця в грошах пішла "наліво".

При цьому "зекономлені" гроші переводять на підставні фірми, які і виводять гроші в готівку. Такими грошима і оплачують корупційні зв’язки.

"Мета цієї операції одна, перевести безготівкові кошти в готівку, адже готівку дуже важко відстежити, готівку можна передавати чиновникам в якості хабарів, готівку можна розподіляти між учасниками злочинної схеми", – розповів один з детективів НАБУ.

У Бюро відзначили, що зараз триває слідство у справі будівництва проекту "Стіна". Там, за версією слідства діяла саме така схема. Дана справа вже передана до суду.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...