Кращі люди держави: Ахметов, Фірташ та Тігіпко отримали ліцензії від держави на подальше суперзбагачення

Загалом НКРЕКУ видала відповідні ліцензії 24 компаніям.

Нацкомісія дозволила Ахметову збагачуватися далі. Ілюстрація: РБК.

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), видала ліцензії на постачання природного газу ТОВ «ДТЕК Нафтогаз» Ріната Ахметова і ТОВ «Хімвектор», кінцевим бенефіціаром якої через кіпрську «Валанокс Інвестментс Лімітед» є Дмитро Фірташ. Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні в середу. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Ліцензію також отримали «дочка» швейцарського трейдера DufEnergy ТОВ «Дюфенерджі Україна», ТОВ «Фортекс Енерджі» CEO WOG Сергія Корецького, ТОВ «ТАС Енергія Країни» Сергія Тігіпка, підконтрольний НК «Роснефть» ПрАТ «ЛИНІК» і ТОВ «Стартнафта Україна».
Загалом комісія видала відповідні ліцензії 24 компаніям. Станом на листопад 2017 року НКРЕКУ видала близько 350 ліцензій на постачання газу в Україну. Зокрема, ліцензії отримали великі світові компанії і трейдери в особі Trafigura, Engie, MET.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...