Купівля вугілля на окупованих територіях – це правильний крок, - нардеп БПП Кононенко

Політик впевнений, що припинення усяких стосунків з окупованими територіями може призвести до остаточної їх втрати.

Ігор Кононенко. Фото: novostimira.in.ua.

Купівля вугілля на тимчасово окупованих територіях – це правильний і гуманітарний крок. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив народний депутат БПП Ігор Кононенко, передають Патріоти України.

"Купуючи вугілля, з урахуванням того, що в Україні у Львівському і Волинському регіонах абсолютно недостатньо вугілля для наших теплових станцій, ми повинні обирати, з моєї точки зору, між поганим і дуже поганим. Так, безумовно, можна наражатися на критику купуючи вугілля в зоні проведення антитерористичної операції, тому що немає у нас "ЛНР" і "ДНР" – це невизнані республіки. Є другий шлях – купувати вугілля в Росії у агресора. Є третій шлях – купувати вугілля в південній Африці", - розповів він.

При цьому депутат зазначив, що в Україні вже стоїть на розвантаженні судно з вугіллям з Південної Африки. "Зараз заходить одне судно з урахуванням припинення поставок з Росії. Воно вже стоїть на розвантаженні. Його вдалося перехопити в Середземному морі, тому що поставка займає більше часу. У січні буде ще одне судно. Міністерство палива та енергетики оперативно на це відреагувало", - зазначив Кононенко.

Нардеп також підкреслив, що купівля вугілля на тимчасово окупованих територіях – це правильний крок. "Тому з моєї точки зору, купівля вугілля на тимчасово окупованих територіях – це правильний крок. Більш того, це гуманітарний крок, якщо ми хочемо цю територію з часом повернути. Як би там не було, гроші, які надходять, туди потрапляють шахтарям і людям, які там живуть. Ці гроші йдуть на їжу та їх життєзабезпечення. Але якщо ми хочемо з очей долой і з серця геть, то давайте відгородимо ту територію парканом, чітко розуміючи, що ми назавжди тоді втрачаємо і Крим... Я вважаю, що такі питання вирішуються виключно на референдумі", - резюмував він.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...