Курс долара може злетіти до 40 грн, - експерти

Це може статися у разі припинення співпраці України з МВФ.

Ілюстрація:www.123rf.com

Курс долара в Україні може підвищитися до рівня 40 грн у разі припинення співпраці країни з Міжнародним валютним фондом (МВФ). В інших випадках у наступному році очікується незначна девальвація гривні. Про це пише видання TheKievTimes, інформують Патріоти України.

Так, на думку колишнього міністра економіки Віктора Суслова, курс долара може піднятися до 40 грн у разі поглиблення економічної кризи і припинення співпраці з МВФ. У свою чергу, директор Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Дмитро Боярчук заявив, що навіть якщо фонд продовжить кредитувати Україну, незначної девальвації іноземної валюти все одно не вдасться уникнути.

На думку Боярчука, середній курс за рік на рівні 24,1 грн за $1 є адекватним показником. "А ось на кінець наступного року ми прогнозуємо 27 грн за $1," — вважає він.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...