Китай нам допоможе? Кличко знов взявся за метро на Троєщину

За проектом будівництва нової лінії метрополітену, її протяжність буде майже 30 км з 13-ма станціями.

На Троєщину побудують метро? Фото: соцмережі.

Проект із будівництва четвертої лінії метро у Києві має бути реалізований в стислі терміни. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час зустрічі із представниками китайської компанії China Pacific Construction Group, з якою у листопаді минулого року було підписано меморандум про наміри співпрацювати щодо реалізації цього проекту, передають Патріоти України.

– Розвиток транспортної інфраструктури – це один з пріоритетних напрямків нашої роботи. І подальше будівництво метрополітену – ключове завдання. Ми ознайомилися з можливостями, якими володіє компанія China Railway International Group and China Pacific Construction Group. І я впевнений, що цей проект теж буде пріоритетним для наших партнерів, щоб реалізувати його в максимально короткий термін, – підкреслив Кличко.

За словами мера, нині триває робота з погодження дорожньої карти, у якій будуть прописані поетапні дії як столичної влади, так і фахівців компанії China Pacific Construction Group. Також продовжує роботу спільна робоча група з українських та китайських фахівців, які розробляють оптимальні технічні та фінансові рішення для реалізації проекту.

Вартість будівництва оцінюють у 2 млрд доларів США, при цьому 85% від прогнозованої вартості проекту пропонується забезпечити за рахунок кредиту від китайських фінансових установ.

– Дуже добре, що такі всесвітньо відомі компанії починають співпрацю з нами. Я в свою чергу особисто виступаю гарантом захисту інвестицій, – підкреслив Кличко. – Впевнений, що до кінця цього року ми підготуємо всі необхідні документи. І почнемо працювати, – зазначив мер.

За проектом будівництва нової лінії метрополітену, її протяжність буде майже 30 км з 13-ма станціями. Також буде побудована пересадочна лінія протяжністю 1 км між кільцевою електричкою та новою четвертою лінією. Для її експлуатації має бути споруджено два електродепо – основне Троєщина і друге – Гатне. Передбачається, що будівництво триватиме 5 років. Розпочати його зможуть після добудови Подільсько-Воскресенського мосту.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...