Китай підтримав запропонований Україною транзит в обхід Росії

У той же час Азербайджан, Казахстан, Грузія і Україна вже підписали протокол про конкурентоспроможні пільгові тарифи на вантажоперевезення по новому "шовковому шляху".

Китай схвалив запропонований Україною маршрут вантажоперевезень в обхід Росії. Ілюстрація:news.pn

У КНР схвалили запропонований Україною маршрут вантажоперевезень з Китаю до Європи, який проходить в обхід Росії. Про це повідомила офіційний представник МЗС КНР Хуа Чуньїн, передають Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

"Що стосується пропозиції української сторони та інших країн щодо нового транспортного маршруту, китайська сторона також його вітає", - сказала Хуа Чуньїн.

Вона також зазначила важливе значення і вже наявних транспортних маршрутів, один з яких проходить через Транссибірську магістраль.

Раніше Азербайджан, Казахстан, Грузія і Україна підписали протокол про конкурентоспроможні пільгові тарифи на вантажоперевезення щодо Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту - по так званому "Шовковому шляху" в обхід Росії.

Підвищення податків в Україні зачепить не всіх? Ось хто звільнений від сплати військового збору

п’ятниця, 20 вересень 2024, 18:50

В Україні низка громадян звільняється від сплати військового збору. Про це пише "24 Канал", передають Патріоти України. Зокрема, у липні 2022 року президент Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким військовослужбовці отримують звільнення від...

Литва розбирає цілу ТЕЦ для відправки в Україну. Крім того, з ЄС передають 10 000 трансформаторів і генераторів, а також 2 000 000 000 євро на енергетику - Урсула фон дер Ляєн

п’ятниця, 20 вересень 2024, 17:44

У Литві поетапно розбирають цілу ТЕЦ для передачі її Україні. Про це у п’ятницю, 20 вересня, заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час брифінгу в Києві, передають Патріоти України. . Очільниця виконавчої влади ЄС також зазначила, що ...