Китай відправив скрепи у нокаут: Піднебесна вирішила, що їй не потрібен дорогий російський газ

Єдина надія Міллера - Китай тепер пішла в небуття, оскільки компанії з Піднебесної не бачать для себе ніякої вигоди в покупці дорогого російського газу.

Російський газ майже нікому не потрібний. Фото: visti.pro.

У Росії переполох - газова компанія-монополіст не знає куди дівати свій газ, адже покупців на нього немає, а розхвалений на вищому рівні контракт із Китаєм приречений на провал. Цю невтішну новину Олексій Міллер вже повідомив російському президенту, розповідає аналітик російського консалтингового агентства RusEnergy Михайло Крутигін. Новину передають Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

Газовий ринок Європи поступово вмирає, оскільки "Газпром" просто не в змозі конкурувати в ціні з норвезькими газодобувними компаніями. Єдина надія Міллера - Китай тепер пішла в небуття, оскільки компанії з Піднебесної не бачать для себе ніякої вигоди в покупці дорогого російського газу.

Відповідно, настільки розрекламований проект газопроводу "Силa Сибіру", який мав постачати газ до Китаю залишається лише мрією піарників Газпрому. За підрахунками аналітиків з Оксфордського інституту енергетичних досліджень Китаю необхідна незначна кількість газу, яка навіть в 2020 році складе 170 млрд. кубометрів.

Експерти підкреслюють, що вже зараз Китай може купити 80 млрд. кубометрів в Туркменістані, а ще 12 млрд закупити у М'янми і перекачати через газопровід, а також ще близько 82 мільярдів перевезти китайськими танкерами для перевезення газу.

Піднебесна відправила Газпром у нокаут своїм небажанням купувати "блакитне паливо" за космічними цінами, як до цього звикла РФ. Китай назвав ціну 260 доларів за тисячу кубометрів. З такою собівартістю видобування газу в Якутії і Іркутської області не окупиться навіть до 2050 року.

Доходи суттєво зросли: Які зарплати отримували українські нардепи у 2023-му

середа, 8 травень 2024, 22:16

За другий рік повномасштабної війни Російської Федерації проти України зарплати більшості народних депутатів значно збільшилися. Середня зарплата нардепів у 2023 році зросла майже на 36% і становила приблизно 638 тисяч гривень. За інформацією YouContro...

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...