Латвійці демонструють конструктив: Заступник генпрокурора Євген Єнін розповів про повернення грошей Арбузова

Повернення викрадених грошей може відбутися завдяки добрій волі латвійців

Фото: Politica-Ua.comНайближчі переговори з Латвією покажуть перспективу повернення якщо не всієї суми, то принаймні певної частини коштів, викрадених Арбузовим Про це у програмі "Відповіді" з Ольгою Лень на Еспресо.TV розповів заступник генерального прокурора Євген Єнін, повідомляють Патріоти України.

Він зазначив, що латвійці демонструють відкритість і відданість тим міжнародним зобов’язанням, які вони взяли на себе в рамках міжнародних конвенцій. "Я думаю, що вже найближчі переговори покажуть в якій мірі ми можемо співпрацювати з Латвією щодо повернення якщо не всієї суми, то принаймні певної частини коштів", - заявив Єнін.

За його словами, повернення викрадених грошей може відбутися завдяки добрій волі латвійців. Також заступник генпрокурора розповів про окремі складнощі у взаємодії між українськими правоохоронними органами та органами правопорядку Латвійської республіки.

"Жодна країна, в принципі, не хоче повертати ті гроші, які в неї є. Як ми знаємо, скажімо, Конвенція ООН по боротьбі з корупцією передбачає підставою для повернення таких грошей вердикт суду", - додав Єнін.

Зазначимо, що у Латвії рішенням суду 50 млн євро визнані незаконно набутими і вилученими на користь латвійської держскарбниці у справі розкрадань із держбюджету України і легалізації коштів через латвійські банки.

Екс-урядовець часів Януковича Арбузов, з яким пов'язують кошти, заявив, що у нього немає банківських рахунків в Латвії, а інформація про конфіскацію 50 млн євро на його рахунках в цій країні неправдива. Делегація ГПУ вирушила до Риги, щоб з'ясувати інформацію щодо 50 млн євро, які нібито були конфісковані в Латвії з рахунків українських чиновників періоду Віктора Януковича.

Генеральний прокурор Латвії під час переговорів з делегацією ГПУ висловив готовність обговорити можливість повернення в Україну коштів, конфіскованих з рахунків екс-чиновників часів Віктора Януковича.

До списку потрапив тільки один український олігарх: Bloomberg опублікував рейтинг найбагатших людей світу

середа, 1 травень 2024, 12:14

У середу, 1 травня, Bloomberg опублікував рейтинг найбагатших людей світу. На першому місці французький бізнесмен, власник контрольного пакету в компанії LVMH Бернар Арно. У списку є й український бізнесмен Рінат Ахметов, інформують Патріоти України. B...

Стали кошмаром для Кремля: Атаки на російські НПЗ досягли неймовірних успіхів, РФ залишилася без бензину, - Politico

середа, 1 травень 2024, 9:55

Хвиля ударів українських безпілотників по нафтопереробних заводах у глибині Росії змусила Кремль захищати власну територію, водночас ведучи війну. Але ці атаки також призвели до неймовірного - найбільша нафтова держава світу залишилася без бензину, а м...