"У Латвії прикрили російський кран, з якого сьогодні йде бруд, а завтра може сочитися кров", - Портников

У рішенні латвійського контролюючого органу є щось зовсім унікальне, що можна порівняти із рішенням президента США відмовитися від зустрічі із Путіним у зв’язку із розбійницькою акцією російських військових у Чорному морі.
Жириновський та Соловйов неодноразово образили весь український народ. Фото: ТАСС.

"У Латвії від 2 лютого набула чинності тримісячна заборона на ретрансляцію телеканалу «Росія-РТР». Таке рішення ухвалене Національною радою з електронних ЗМІ у зв’язку з розпалюванням ворожнечі і підбурюванням до війни у телепрограмах «Вечір із Володимиром Соловйовим» і «60 хвилин», - пише оглядач Віталій Портников у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Латвія – аж ніяк не перша європейська країна, яка намагається захистити своїх жителів від усього того смороду, який ллється з російських телеекранів. У сусідній Литві телеканал теж не працює. Зрозуміло, чому у країнах Балтії більше тривоги з приводу діяльності російських телепропагандистів. Тут проживає значне російськомовне населення і російські пропагандисти роблять все можливе, щоб не дати своїм глядачам у цих країнах долучитися до цінностей цивілізованого світу, борються з толерантністю, терпимістю, повагою до людини і правосуддя, самою правдою, врешті-решт.

Однак у рішенні латвійського контролюючого органу є щось зовсім унікальне, що можна порівняти із рішенням президента США Дональда Трампа відмовитися від зустрічі із Володимиром Путіним у зв’язку із розбійницькою акцією російських військових у Чорному морі. Трамп чітко пов’язав саму можливість контакту з російським президентом із подальшою поведінкою Кремля у конфлікті з Україною, із звільненням захоплених українських моряків і кораблів.

Латвійська національна рада з електронних ЗМІ вимагає від російських пропагандистів відмовитися від мови ворожнечі і ненависті до саме України та українців. У заяві ради вказується, що «22 травня 2018 року у програмі «Вечір з Володимиром Соловйовим» її ведучий неодноразово і недвозначно вороже висловлювався про українців, називав їх «бандерівцями», «нацистами», «антисемітами» і «бандитами». У свою чергу в передачі «60 хвилин» від 11 січня 2018 року лідер ЛДПР Володимир Жириновський неодноразово закликав почати військові дії на території України, а також образливо висловлювався про українців».

Латвійська рада звернула увагу на дуже важливу обставину – планомірну образу російськими пропагандистами не просто держави, не політичних партій або громадських об’єднань, а цілого народу – за етнічною й політичною ознакою. Залишається тільки дивуватися тому факту, що Соловйов і Жириновський, які часто нагадують нам про Голокост, кажуть про українців саме так, як говорили про євреїв «брати по зброї» російських телевізійних брехунів – гітлерівські пропагандисти. При цьому обом огидним спадкоємцям нацистського гауляйтера Юліуса Штрайхерп і їхнім численним соратникам надається ефір в країні, на території якої живуть мільйони етнічних українців – потенційних жертв цієї брехливої середньовічної пропаганди, яка завжди призводить до одного з небагатьох російських слів, які потрапили в усі мови світу – погрому.

У Латвії, для розвитку якої так важливе мирне співіснування громадян різного етнічного походження, це прекрасно розуміють – і ухвалюють логічне рішення прикрити кран, з якого сьогодні йде бруд, а завтра може сочитися кров. Дивно, що цього не розуміють в самій Росії, для якої етнічні конфлікти – від килимових бомбардувань кавказьких міст до побутової конфронтації за національною ознакою – є буденністю останніх десятиліть".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...