Лисі Карпати милують очі високопосадовцям Яценюка? Кабмін на останок пропонує скасувати заборону на експорт лісу

З швидким дерибаном землі у цього уряду не вийшло. Згадали про ліс.

Ілюстрація:verbovska.blogspot.com

Уряд України запропонував Верховній Раді скасувати мораторій на експорт деревини і ввести її продаж через аукціони. Відповідний урядовий законопроект №4286 зареєстрований в Раді 22 березня, передають Патріоти України.

Кабмін пропонує скасувати прийнятий в минулому році 10-річний мораторій на експорт необробленої деревини, бо він "суперечить зобов'язанням України в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також умов надання Україні міжнародної макрофінансової допомоги".

Разом з відміною мораторію в проекті закону уряд пропонує прийняти заходи для боротьби з тіньовим обігом деревини шляхом введення продажу на аукціонах необроблених лісоматеріалів підприємствами-постійними лісокористувачами.

При цьому спочатку деревина на аукціонах буде пропонуватися компаніям-резидентам України, а потім непродані обсяги – компаніям-нерезидентам. При цьому уряд також пропонує встановити обов'язковість ведення електронного обліку деревини всіма постійними лісокористувачами з метою проведення моніторингу рубок, врегулювання обліку і контролю використання деревини, охорони лісу та запровадження європейських стандартів.

Нагадаємо, весною 2015 року Верховна Рада ухвалила закон, яким на 10 років заборонила експорт лісу-"кругляка" (необробленої деревини). Заборона на експорт лісоматеріалів деревних порід (крім сосни) вводиться з 1 листопада 2015 року, а на сосну - з 1 січня 2017.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...