"Мы будем мстить, и мстя наша ужасна": Медведєв пригрозив організаторам форуму в Давосі, якщо туди не запросять російських олігархів

Всесвітній економічний форум у Давосі відбудеться в січні 2019 року.

Дмитро Медведєв. Фото: ЕРА.

Росія відмовиться від участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі, якщо організатори не змінять його умов щодо російських бізнесменів, які перебувають під санкціями. Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, передають Патріоти України.

Він повідомив, що в разі, якщо рішення організаторів не запрошувати на захід бізнесменів Олега Дерипаску, Андрія Костіна і Віктора Вексельберга залишиться чинним, ніхто з представників державних підприємств і приватних компаній РФ "туди не поїде".

Медведєв зазначив, що обговорював це питання з президентом Швейцарської Конфедерації, і той пообіцяв "з'ясувати". Всесвітній економічний форум у Давосі відбудеться в січні 2019 року.

6 листопада Financial Times із посиланням на два поінформовані джерела написало, що організатори форуму в Давосі повідомили російським бізнесменам Дерипасці, Вексельбергу і Костіну, що не чекають їх на форумі.

Дерипаска, Вексельберг та Костін раніше відвідували Давос. Дерипаска влаштовував там масштабні прийоми, а Вексельберг має значні ділові інтереси у Швейцарії. 6 квітня 2018 року Вашингтон оголосив про санкції проти 24 російських бізнесменів і високопосадовців, а також низки компаній. Обмежувальні заходи вплинули на всю бізнес-імперію Дерипаски, оскільки вона має глобальне охоплення і співпрацює з великими транснаціональними корпораціями.

Подалі від блекаутів: В Україні фіксується рекордне виробництво електроенергії ГЕС

вівторок, 19 березень 2024, 5:58

Унаслідок раннього водопілля українські гідроелектростанції виробляють близько 65 млн кВт-год. електроенергії щодня, що є рекордним показником. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота. За йог...

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...