"Ми просто наблизились до Європи": У БПП пояснили підвищення тарифів на тепло, "забувши" нагадати про зарплати

Нардеп Розенблат вважає, що зростання тарифів не є проблемою, оскільки у 2016 році в бюджеті передбачено 54 млрд грн на субсидії.

Борислав Розенблат. Фото:289zradnykiv.wtf

Підвищення тарифів з 1 липня 2016 року на теплопостачання для населення не спровокує колапс в Україні. Таку думку в коментарі виданню Гордон озвучив нардеп від Блоку Петра Порошенка Борислав Розенблат, інформують Патріоти України.

"На сьогодні відчутним питанням є підняття ціни на газ. Якщо зросла ціна на газ, то починає підніматися вартість гарячої води та теплопостачання ... Але колапсу не буде, тому що на цей рік передбачено 54 млрд грн на субсидування, з яких приблизно 28- 30 млрд грн буде використано на субсидії послуг ЖКГ", - зазначив він.

Розенблат уточнив, що "ці кошти є, вони передбачені державним бюджетом". "Якщо в минулому році було передбачено на субсидії 24 млрд грн, а використано 18,5 млрд грн, то тепер передбачено 54 млрд грн. Тому, я вважаю, ніякого колапсу не буде, а ми просто наблизилися до того, що є в країнах Європи. Тепер залишилося підняти зарплату нашим громадянам до такого ж рівня", - підсумував він.

Напередодні стали відомо, що з 1 липня 2016 року в Україні підвищаться тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення для населення майже в два рази. Таке рішення було прийнято Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

Основною причиною підвищення тарифу на тепло назвали рішення затвердити з 1 травня 2016 року граничну ціну продажу газу для потреб теплокомуненерго на рівні 6879 грн /тис. м³.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик сказав, що підвищенням ціни на газ для населення до ринкового рівня Кабмін ставить крапку в спекуляціях на ринку.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...