Маленька помста Бацьки: Лукашенко підвищує тарифи на транзит російської нафти

Нові тарифи наберуть чинності з 1 лютого 2019 року.
Олександр Лукашенко. Фото: EADaily.

З 1 лютого в Білорусі на 7,6% зростуть тарифи на транспортування нафти по трубопроводах, які знаходяться на території країни. Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства антимонопольного регулювання і торгівлі Білорусі, передають Патріоти України.

"Міністерством антимонопольного регулювання і торгівлі прийнято постанову ... згідно з якою затверджені нові тарифи на послуги ВАТ" Гомельтранснафта Дружба" і ВАТ "Полоцктранснефть Дружба" з транспортування (транзиту) нафти по магістральних трубопроводах, розташованих на території Республіки Білорусь", - зазначили у відомстві.
За даними міністерства, "в 2019 тарифи на послуги з транспортування нафти по магістральних трубопроводах, розташованих на території Республіки Білорусь, проіндексовані на 7,6%". Тарифи наберуть чинності з 1 лютого 2019 року. У повідомленні наголошується, що "встановлення тарифів здійснено в суворій відповідності з чинними двосторонніми угодами Республіки Білорусь і Російської Федерації, підписаним у 2010 році в рамках єдиного пакета документів, що регламентують роботу на ринках нафти і нафтопродуктів".

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...