Майже мільярд: Стало відомо, у скільки обійдеться держбюджету підвищення зарплати нардепам - ЗМІ

З 1 листопада 2016 року зарплати депутатів збільшаться вдвічі.

Ілюстрація:LB.uaПідвищення депутатських зарплат у 2017 році обійдеться державному бюджету України в 950 млн грн. Про це повідомило виданню РБК джерело в Міністерстві фінансів, зазначають Патріоти України.

"Перегляд рівня посадового окладу до кінця поточного бюджетного року планується в рамках діючих витрат, передбачених для Верховної Ради", - зазначив співрозмовник ЗМІ.

Верховна Рада України 20 жовтня затвердила пропозиції до проекту державного бюджету на 2017 рік. Цією ж постановою парламент з 1 листопада 2016 року підвищив оклади народних депутатів більш, ніж в два рази.

Документ встановлює оклад депутата Верховної Ради (ВР) на рівні 25 мінімальних зарплат (36 тис. грн). Стільки отримуватимуть голови підкомітетів і члени комітетів парламенту. Зарплата спікера ВР встановлена на рівні 30 мінімальних зарплат (43,5 тис. грн), першого заступника та заступника спікера - 28 мінімальних зарплат (40,6 тис. грн), голів комітетів, Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації, керівників депутатських фракцій - 27 мінімальних зарплат (39 тис. грн).

З квітня 2016 року зарплата народного депутата становить 17,5 тис. грн. 20 жовтня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за держбюджет-2017. Документ з пропозиціями депутатів направили на розгляд до Кабінету Міністрів України.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...