Махінації та обман: Експерт розповіла про шахрайські схеми, які використовують українські банки

За словами представника Світового банку, з метою отримання прибутку українські банки вдаються до будь-яких дій.

Ілюстрація:Politeka

Сату Кахконен, глава представництва Світового банку, розповіла про шахрайські схеми українських банків. Про банківські махінації керівник представництва СБ повідомила в інтерв'ю НВ Бизнес, передають Патріоти України.

Сату Кахконен є главою Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні. Вона сказала, що звичайні люди навіть не усвідомлюють, наскільки в банківській сфері поширене шахрайство. З метою отримання прибутку українські банки вдаються до будь-яких дій.

"Були ті, хто збирав депозити у людей і клав ці гроші собі в кишеню або видавав у вигляді кредитів власним компаніям і пов'язаним особам. Значна частина цих грошей осіла на Кіпрі і в офшорах", – сказала глава представництва СБ.

Кахконен вважає, що зараз дуже важливо змусити банки вести свій бізнес без обману, кредитувати домогосподарства і компанії за розумними ставками. Також глава представництва підкреслила те, що в України дуже високий рівень непрацюючих кредитів.

"Частка поганих кредитів в Україні становить більше половини від загального портфелю. А це призводить до того, що банки не підвищують свої кредитні ставки, оскільки ризики неповернення великі. Тому рівень закредитованості приватного сектора дуже низький. Ми тісно співпрацюємо з Національним банком і Міністерством фінансів, щоб вирішити проблему поганих кредитів", - проінформувала Кахконен.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...