Мало їм невдоволень: У Путіна заговорили про скасування державних пенсій

В'ячеслав Володін також не відкидає, що можуть зменшитися і звичайні пенсії.
В'ячеслав Володін. Фото: duma.gov.ru.

Державні пенсії в Росії можуть скасувати. Про це 11 серпня на зустрічі із жителями Саратова повідомив голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін, інформують Патріоти України із посиланням на місцеве видання fn-volga.ru.

"У нас із вами державна пенсійна система має дефіцит, у ній ось така діра, і за рахунок бюджету її наповнюють. Будуть у нас далі державні пенсії чи ні – це теж питання, тому що бюджет став дефіцитним", – заявив він.

Чиновник також не відкидає, що можуть зменшитися і звичайні пенсії. Одна з учасниць зустрічі з ним заявила, що не доживе до пенсії. "Як це, не доживете? А спортивний майданчик для кого? Не доживуть вони! Наше завдання – не тільки дожити, але і пережити!" – сказав Володін.

19 липня Держдума РФ схвалила у першому читанні законопроект про пенсійну реформу, що передбачає підвищення пенсійного віку. З 450 депутатів документ підтримало 328 (усі – з "Единой России"), проти виступило 104 (із КПРФ, ЛДПР і "Справедливой России"), ніхто не утримався, 18 парламентаріїв не брали участі у голосуванні. Поправки до другого читання законопроекту прийматимуть до 24 вересня. Згідно з ініціативою уряду РФ, вік виходу на пенсію для чоловіків піднімуть із 60 до 65 років (до 2028 року), для жінок – із 55 до 63 років (до 2034). Реформа має стартувати у 2019 році.

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...