Меморандум МВФ: Стало відомо, як вирішиться питання субсидій в Україні

Кабмін України зобов'язався прийняти постанову про монетизацію субсидій на рівні компаній, які надають житлово-комунальні послуги.

Перед МВФ Україна отримала нові зобов'язання. Ілюстрація:ZN.ua

У Меморандумі України з Міжнародним валютним фондом міститься зобов'язання про прийняття Кабінетом міністрів до кінця серпня 2017 року постанови про монетизацію субсидій на рівні компаній, які надають житлово-комунальні послуги. Про це йдеться в статті "Маяки МВФ: на що погодилася Україна заради $1 млрд" на Обозревателе, передають Патріоти України.

Зазначений документ повинен вступити в силу до кінця вересня 2017 року. Очікується, що цей крок дозволить повністю лібералізувати тарифи на газ в Україні.

Що стосується монетизації субсидій для побутових споживачів, то влада обіцяє продовжувати роботу в даному напрямку, однак не вказує кінцевої дати реалізації окресленої мети.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...