Мільярдні збитки, але грошей на себе, коханих, не шкодують: "Укрзалізниця" купить співробітникам iPhone 6s і Macbook Air

Для цього було оголошено тендер в системі ProZorro. Чому для роботи потрібна саме продукція Apple, в документації не пояснюється.

Ілюстрація:B2Blogger.com

Філія "Укрзалізниці" "Центр сервісного забезпечення" (ЦСО) оголосив в системі ProZorro тендер із закупівлі смартфонів iPhone 6s і iPhone 6s Plus, а також ноутбуків Macbook Air. Про це повідомляє Центр транспортних стратегій, інформують Патріоти України.

Зокрема, залізничникам для роботи потрібно шість телефонів моделі 6s і п'ять 6s Plus з пам'яттю 64 Гб. Орієнтовна ціна на них в українських інтернет-магазинах становить 20 і 24 тис. грн. відповідно. Таким чином, дана закупівля може обійтися ЦСО в 240 тис. гривень.

Що стосується Macbook Air, то їх "Укрзалізниці" потрібно п'ять одиниць з пам'яттю 256 Гб, що за максимальними розцінками інтернет-магазинів сумарно дорівнює близько 125 тис. грн.

Чому для роботи потрібна саме продукція Apple, в документації не пояснюється. Примітно, що тендер було оголошено 15 листопада, а сьогодні в нього були внесені зміни, щоб зменшити гарантійний термін закуповуваної техніки з 36 до 12 місяців.

"УЗ" за останні місяці вже кілька разів оголошувала тендери на закупівлю "айфонів", але потім скасовувала їх. Телефони в документації торгів залізничники називають "мультимедійний пристрій". Крім того, невідомо, чи є тендер від 15 листопада єдиним у своєму роді, чи в "Укрзалізниці" переходять на продукцію Apple більш масштабними темпами.

Тендер від 15 листопада затверджено підписом голови тендерного комітету ЦСО - начальника відділу господарського забезпечення Канюки.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...