Мільйон тонн американського антрациту: США можуть залишити "Лугандон" без "української ренти"

За інформацією міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика, він чув про переговори між представниками США і України щодо можливого постачання в країну американського вугілля антрацитної групи, але підтвердити цього поки не може.

Ілюстрація:УНІАН

Є інформація, яка "поки не підтверджена", про проведення переговорів про постачання в Україну 1 млн тонн вугілля зі США. Про це повідомив на прес-конференції міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, передають Патріоти України з посиланням на УНН.

Він уточнив, що мова йде про вугілля антрацитної групи. Відомо, що учасниками переговорів є приватні компанії.

3 лютого в ефірі телеканалу NewsOne експерт по енергоринку Віталій Карпачов повідомив про переговори України і США щодо альтернативи поставкам вугілля з окупованих територій. І що вже були зустрічі української сторони з керівниками міністерства енергетики США.

"Обговорювався варіант американського вугілля з тривалим контрактом з дисконтом, щоб ця ціна задовольняла українських споживачів і генеруючі компанії, як приватні, так і державні ... Це може бути поставка з Річард Бей південноафриканського. Сьогодні були запропоновані різні можливості цінового діапазону для нашої країни", - сказав Карпачов.

Експерт додав, що мова йшла про антрацитову групу, оскільки вугілля марки "Г" (газова група, яка видобувається на підконтрольній Україні території) на даний момент вистачає.

За словами Карпачова, в робочу групу з американської сторони увійдуть люди, які в 2014 році працювали в енергетичній галузі України. З української сторони будуть "як приватні структури, які працюють в галузі енергетики, так і керівники генерацій".

"Відрізає гілку, на якій сидить": Китай фінансує атаки хуситів на судна у Червоному морі, - Politico

четвер, 28 березень 2024, 14:49

Китай мимоволі допомагає Ірану перекрити судноплавство в Червоному морі, завдаючи шкоди світовим торговельним потокам і ущемляючи при цьому власні інтереси Пекіна, стверджують представники західних спецслужб, передають Патріоти України з посиланням на...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...