Мінфін США дозволив Дерипасці залишити собі приблизно 40% акцій En+, - західні ЗМІ

Зазвичай Вашингтон готовий зняти санкції, якщо частка того, хто потрапив під обмежувальні заходи, буде значно нижчою від 50%.

Олег Дерипаска. Фото: ЕРА.

Із компанії En+ російського мільярдера Олега Дерипаски можуть зняти санкції навіть у тому разі, якщо у власності мільярдера залишиться частка 40%. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на урядове джерело, передають Патріоти України.

Слід зазначити, що міністерство фінансів США наполягало на значно вагомішому скороченні частки осіб, які потрапили під санкції в їхніх компаніях. Зазвичай Вашингтон готовий зняти санкції, якщо частка того, хто потрапив під обмежувальні заходи, буде значно нижчою від 50%.

Зараз частка Дерипаски в En+ становить приблизно 66%. У випадку з російським мільярдером американська влада готова піти на поступки. 6 квітня Вашингтон оголосив про санкції проти 24 російських бізнесменів і високопосадовців, а також низки компаній. До списку, окрім Дерипаски, потрапило вісім пов'язаних із ним підприємств.

Обмежувальні заходи вплинули на всю бізнес-імперію мільярдера, оскільки вона має глобальне охоплення і співпрацює з великими транснаціональними корпораціями. Дерипаска заявив, що підстави для занесення його до санкційного списку США є "безпідставними, смішними й абсурдними".

27 квітня бізнесмен скоротив свою частку в En+. 18 травня він покинув раду директорів цієї компанії і "Русалу". Такі дії є частиною плану з виходу з-під американських обмежувальних заходів.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...