Між Москвою та Анкарою нове загострення: "Газпром" подає до суду на турків, які не захотіли платити високу ціну на газ

Експерти кажуть, що судовий розгляд - незвично м'який варіант поведінки "Газпрому". Ймовірно монополіст побоюється за майбутнє проекту "Турецький потік", щоб коректно захистити свої активи в Туреччині.

Олексій Міллер. Фото:Газета.Ru

На тлі поліпшення відносин між Анкарою і Москвою раптово загострилася газовий конфлікт. Сторони не змогли домовитися про ціну на газ на поточний рік і тепер будуть вирішувати суперечку в суді Стокгольма. Про це пише Коммерсант з посиланням на джерела в двох країнах, зазначають Патріоти України.

Російський газовий монополіст "Газпром" готує позови до приватних турецьких компаній. Причина суперечки - ціна на газ, яку в Москві вважають заниженою.

Співрозмовники видання стверджують, що росіяни запропонували турецьким партнерам встановити тимчасову ціну на 2017 рік, вище, ніж в минулому році. Приватні імпортери не погодилися, вважаючи ціну справедливою.

До слова, на початку січня, коли Туреччину засипало снігом, турки просили росіян збільшити поставки газу, на що отримали негативну відповідь.

Експерти кажуть, що судовий розгляд - незвично м'який варіант поведінки "Газпрому". Ймовірно монополіст побоюється за майбутнє проекту "Турецький потік", щоб коректно захистити свої активи в Туреччині.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...