Москві не солодко: Ціни на нафту різко впали, прогноз - невтішний

Видобуток нафти в даний час перевищує попит приблизно на 0,5-2 мільйона барелів щодня, що і призвело до більш, ніж 60% падіння цін з 2014 року.

Ілюстрація:investblog.net.ua

Світові ціни на нафту в понеділок опускаються до мінімумів 2015 року, реагуючи на повідомлення після засідання ОПЕК, на якому не було прийнято рішення щодо зміни квоти на видобуток нафти, свідчать дані торгів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Прайм.

Станом на 07.52 мск вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 1,17% - до 42,72 долара за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,99% - до 39,58 долара за барель.

У п'ятницю у Відні пройшла чергова зустріч ОПЕК. Незважаючи на низькі ціни і надлишок сировини на ринку, організація не прийняла рішення щодо зміни квоти на видобуток нафти на рівні 30 млн барелів на день, і при цьому вирішила залишити рівень фактичного видобутку, який перевищує квоту на 1,5 мільйона барелів.

Офіційно квота з 2011 року становить 30 млн барелів на день, проте організація регулярно її перевищує. Як пояснював міністр Нігерії по нафтових ресурсах Еммануель Ібе Качікву, зараз рівень видобутку нафти країнами ОПЕК становить 31,5 мільйона барелів на день.

Це погіршує ситуацію з надлишком нафти на ринку. Видобуток нафти в даний час перевищує попит на приблизно 0,5-2 мільйона барелів на день, що і призвело до більш, ніж 60% падіння цін з 2014 року, пише агентство Рейтер.

Аналітики вважають, що вартість нафти може впасти ще сильніше. Так, Goldman Sachs не виключає падіння цін до 20 доларів за барель, відзначає агентство.

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...