МВФ покращив інфляційний прогноз в Україні

За розрахунками МВФ, інфляція становитиме близько 13% до кінця 2016 року. Також у Фонді відзначають, що перелом тенденції від занепаду економіки до її зростання - це ключове досягнення України.

Ілюстрація:www.rbc.ua

Міжнародний валютний фонд зберіг прогноз зростання економіки України за підсумками 2016 року на рівні 1,5%, але при цьому поліпшив прогноз інфляції до 13% з 15,1%. Про це йдеться у звіті Фонду, передають Патріоти України з посиланням на Економічну правду.

"Реальний ВВП країни зросте за підсумками року на 1,5%. Економічна активність буде супроводжуватися ослабленням фінансового тиску, зростанням внутрішнього попиту, а також впевненістю інвесторів і зростанням доходів", - йдеться у звіті.

"Разом з тим, вплив зовнішніх факторів буде достатнім для того, щоб похитнути тенденцію до зростання, і тому країна багато в чому буде залежати від глибини внутрішнього попиту", - повідомляє МВФ.

За розрахунками МВФ, інфляція становитиме близько 13% до кінця 2016 року.

"Інфляція прогнозується на рівні близько 13% до кінця року і причиною стане переважно зростання тарифів", - йдеться у звіті.

У Фонді відзначають, що перелом тенденції від занепаду економіки до її зростання - це ключове досягнення України.

"У цьому зв'язку необхідно продовжити подальше зміцнення системи державних фінансів, оздоровлення банківської системи, провести пенсійну реформу, удосконалити податкове адміністрування, поліпшити діловий клімат, - йдеться у звіті. - Політична повістка дня амбітна, але її необхідно виконати вчасно".

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...