МВФ виніс нове рішення щодо боргу Януковича

$3 млрд, якими Путін "купив" відмову Януковича від підписання Угоди про асоціацію України з ЄС, визнані організацією офіційним, а не комерційним боргом.

Ілюстрація:dt.ua Рада директорів МВФ визнала офіційний статус російського боргу України на $ 3 млрд, наданого в грудні 2013 року. Про це йдеться в прес-релізі МВФ, передають Патріоти України.

"16 грудня 2015 року Рада директорів вирішила, що претензії за євробондами на $ 3 млрд, які випущені Україною 24 грудня 2013 року і знаходяться у Фонді національного добробуту (ФНБ) Росії, - офіційні претензії для цілей політики Фонду відносно прострочених платежів офіційним двостороннім кредиторам", - йдеться в повідомленні.

МВФ вказав, що, за оцінкою його фахівців, "претензії по даному випуску євробондів носять офіційний характер", оскільки ці бонди, по-перше, "знаходяться в ФНБ, що чинний від імені російського уряду", а по-друге, "виникають з угоди, в рамках якої ФНБ від імені російського уряду надавав фінансування Україні ".

Це означає, що МВФ визнав борг державним, а не комерційним. Крім того, у звіті МВФ повідомляється, що "в даний момент Україна не має прострочених платежів офіційним кредиторам".

Як повідомлялося раніше 8 грудня МВФ дозволив кредитування держав, у яких є прострочена заборгованість перед офіційними кредиторами.

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Курс долара в Україні значно зріс: Озвучено прогноз, чи дійде до 40 грн і чи варто скуповувати валюту

вівторок, 23 квітень 2024, 7:27

В Україні курс долара за останні кілька місяців зріс більш ніж на 4% і наблизився до психологічної позначки у 40 грн. Головна причина – Національний банк зменшив обсяги валютної інтервенції, передають Патріоти України. Подорожчання долара триватиме, б...