МВФ закликає Україну розпродати землю

Для чиновників фонду все просто: є попит - продай, поверни кредити. А хто скупить, які люди, які держави - це для них питання другорядне.

Ілюстрація:inforesist.org

Мораторій на продаж землі заважає розвитку аграрного сектора і використання земель як заставного майна. Керівник місії МВФ в Україні Рон ван Роден закликав Україну дозволити продаж землі, передають Патріоти України з посиланням на ТАСС.

За його словами, діючий мораторій на продаж землі заважає розвитку аграрного сектора і використання земель в якості застави.

"В даний час залишається в силі мораторій на продаж землі, який заважає повнокровному розвитку аграрного сектора і використанню земель в якості заставного майна при отриманні позик", - вважає представник Фонду.

Він закликав Україну внести в Раду закон, що дозволяє продавати землю.

"Україні важливо просуватися вперед з земельною реформою і внести в парламент проект нового законодавства, яке б дозволяло продаж землі", - заявив він.

Відповідаючи на питання, чи є скасування зазначеного мораторію поряд з проведенням пенсійної реформи необхідною умовою для отримання Києвом чергового траншу кредитної підтримки МВФ, керівник місії наголосив на значенні здійснення цих заходів.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...