На Тернопільщині активно відновлюють цукрові заводи

Станом на 18 жовтня вироблено 80,6 тисячі тонн цукру, що на 48,4% більше, ніж у 2015-му році

Фото: DT.ua

За останні два роки влада Тернопільської області, щоб повернути собі «цукрову» славу, взялася за відновлення цукрових заводів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Про Чернігів".

За інформацією видання, з семи цукрових заводів, які існують на території Тернопільської області, за 2015-2016 рік вдалося відновити три підприємства. Станом на жовтень 2016-го тут працюють заводи: у Чорткові (ТОВ «Радехівський Цукор»), у Хоролі (ТОВ «Компанія «Галичина Цукор») і у Збаражі (ТОВ «Компанія «Галичина Цукор»).

«Незабаром стане до ладу цукровий завод в с. Козова (ТОВ «Компанія «Галичина Цукор»). У найближчих планах – щоб запрацювали інші», – зазначає видання. За даними департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА, станом на 18 жовтня у Тернопільській області зібрали 366 тисяч тонн цукрових буряків – це 44% до площ збору. За прогнозами повинні зібрати – понад 900 тисяч тонн.

На 18 жовтня трьома заводами перероблено 533 тисяч тонн буряків. Вироблено цукру 80,6 тисячі тонн, що на 48,4% більше, ніж у 2015-му.

Курс валют: поняття та особливості його формування

субота, 27 квітень 2024, 15:04

Багато людей у різних країнах користуються актуальним курсом валют, якщо їм хочеться інвестувати чи відкласти гроші, поїхати за кордон чи провести оплату за щось. Курсом є вираження ціни однієї валюти за рахунок іншої валюти. Під час проведення міжнаро...

В Україні подовжили пільгову ціну на електроенергію для населення: Стало відомо, на який термін

субота, 27 квітень 2024, 11:56

Кабінет Міністрів України подовжив дію пільгової ціни на електроенергію для населення до 31 травня. Попередній термін закінчується 30 квітня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, передають Патріоти України. За словами Шмига...