З архіву ПУ. "Лежали, міцно обійнявшись": В Україні виявили унікальну могилу закоханих (фото)

Фахівці впевнені, що жінка померла вже після чоловіка, прийнявши отруту.

Могила закоханих під Тернополем

На півдні Тернопільської області біля села Петриків археологи виявили незвичайне поховання віком три тисячі років, яке було залишено носіями Висоцької культури, передають Патріоти України.

Український вчений Микола Бандрівський, показав фото і написав: «Це поховання унікальне: в могилі, міцно обнявшись, лежали чоловік і жінка. Обидва були звернені обличчями один до одного, торкаючись лобами. Жінка, лежачи на боці, правою рукою ніжно пригорнула чоловіка до себе, поклавши зап'ястя своєї руки на його праве плече. Ноги жінки при цьому міцно стиснуті і зігнуті в колінах, лежали поверх витягнутих ніг чоловіка. На обох небіжчиках були бронзові прикраси, а в головах - розставлений півколом глиняний посуд: миска, горщик і три черпака».
При вивченні могили патологоанатоми встановили, що покласти вже неживі тіла в таке положення неможливо. На думку фахівців, один з пари надавав цю своєрідну позу свого тіла сам перед самою смертю. Згідно з тодішніми ритуалами і звичаями, жінка, при певних обставинах, вважала за краще піти слідом за своїм померлим чоловіком. Для цього їй достатньо було випити чашу отрути.
Археолог уточнив: «На нашу думку, це було добровільне рішення жінки. Можливо, вона не вважала за потрібне після смерті чоловіка жити з іншим, звикати до іншого способу життя. І вважала за краще відійти слідом за чоловіком. Це не акт суїциду і не втеча від труднощів того часу. Такий вчинок з боку жінки був обумовлений, як ми припускаємо, лише внутрішнім духовним поривом, спробою і далі бути поряд зі своїм судженим».


Провокації тривають: Тисячі авіарейсів європейських компаній постраждали від перешкод GPS з боку Росії

середа, 24 квітень 2024, 6:30

Тисячі рейсів авіакомпаній до країн Балтії з Великої Британії постраждали через перешкоди супутниковій навігації з боку Росії, передають Патріоти України з посиланням на The Telegraph. Зачеплені рейси за вісім місяців до кінця березня включали 2309 рей...

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...