Нафта впевнено тримається нижче $40 за барель, і прогнози невтішні

Поки що економічна ситуація вказує на те, що росіянам таки доведеться перевірити свої стресові варіанти макроекономічних сценаріїв на практиці.

Ціни на нафту. Фото: ЖЖ.

Січневий ф'ючерс на нафту марки Brent подешевшав на 0,7%, до $ 39,99 за барель, і продовжує триматися нижче $ 40, свідчать дані торгів на лондонській біржі ICE Futures, передають Патріоти України з посиланням на Подробности.

Раніше в ході торгів нафта дорожчала на тлі публікації свіжих даних про товарні запаси енергоносіїв у США. За даними міністерства енергетики США, товарні запаси нафти в країні скоротилися минулого тижня на 3,57 млн барелів. Згідно прогнозу експертів, опитаних Bloomberg, показник повинен був вирости 11-й тиждень поспіль - на 1,3 млн барелів.

Резерви бензину в США підвищилися на 786 тис. барелів, а дистилятів - на 5 млн барелів, оголосило Міненерго. За ціною $ 40 за барель російські власті розраховують стресові варіанти макроекономічних сценаріїв, при цьому навіть не розкриваючи їх деталей.

Нагадаємо, що вартість російської нафти Urals визначається дисконтуванням ціни на нафту марки Brent, десь в межах 1,5-4%. Наприклад, коли 28 серпня 2015 року ціна за барель Brent підскочила до $50.05, то менш якісна Urals піднялася до 47.29.

У Міненерго пояснили, навіщо Росія поновила обстріли енергетичної інфраструктури

неділя, 5 травень 2024, 8:38

Російські загарбники знову почали обстрілювати енергетичну інфраструктуру, що може свідчити про зміну політичної та економічної ситуації. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в етері телеканалу "Ми - Україна". "Чому вони зараз вирі...

Українці мають заплатити податки навіть за ті квартири, які отримали десятки років тому: Названо суми та терміни

неділя, 5 травень 2024, 8:30

В Україні влітку треба платити податки на нерухомість (квартири та будинки). Податок платиться за минулий рік і за площу, яка перевищує 60 квадратів для квартир та 120 квадратів для будинків, передають Патріоти України. Про це йдеться в повідомленні Де...