Нагріти руки востаннє: ​Національний художній музей провів тендер майже на мільйон грн напередодні зміни директора

"Схема" привернула увагу журналістів - швидше за все. без корупції не обійшлося.

Ілюстрація: ЖЖ

Національний художній музей України в стислі терміни провів тендер на закупівлю послуг, участь в якому взяла тільки одна компанія. Вона ж і була оголошена переможцем. Інформація про результати тендеру з'явилася в системі ProZorro, повідомляють Патріоти України з посиланням на Подробности.

Згідно з ProZorro, тендер на розробку проекту протиаварійних і ремонтних робіт музей оголосив 29 серпня. Передбачувана вартість замовлення складала 1 045 200 гривень.

При цьому вже 8 вересня тендерний комітет оголосив про те, що на тендер була представлена тільки одна заявка від ТОВ "Енерго інжиніринг" (Київ), вартістю близько 880 тис. гривень. Ця компанія і була оголошена переможцем. Фінансування витрат музею здійснює Міністерство культури.

За даними Єдиного державного порталу відкритих даних, керівником "Енерго інжинірингу" є Євген Деркач. На нього оформлені ще шість організацій, частина яких зареєстровані в тому ж приміщенні, що і "Енерго інжиніринг" на вулиці Бастіонній в столиці, а частина - в Донецьку.

Серед видів діяльності компанії, зазначених при реєстрації, відсутні реставраційні роботи. Зате компанія має право займатися розвідувальним бурінням, пранням і чищенням хутряних виробів, а також відновленням відсортованих відходів.


Головною тендерного комітету НХМУ є Юлія Литвинець, що займає посаду головного зберігача фондів музею. На даний момент Литвинець також є в.о. керівника Національного художнього музею та бере участь в конкурсі на заміщення посади гендиректора. Конкурс був оголошений Міністерством культури в липні. Його результати будуть оголошені 12 вересня.


Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...