Найміцнішою валютою 2017 року стане гривня - прогноз Bloomberg

Найбільшим ризиком для України аналітики вважають інфляцію на рівні 10%.

Ілюстрація:www.rbc.ua

Інфляція в Україні в 2017 році буде на рівні 10%, і це головний ризик для економіки країни, зазначають аналітики. А ось волатильність національної валюти оцінена нижче за всі країни. Тобто вважається, що гривня точно вистоїть. Загалом у глобальному прогнозі агентства Bloomberg коефіцієнт ризику для України становить 21,5%, і це не дуже добре, тому що чим ближче до нуля, тим гірше йдуть справи у держави, зазначають Патріоти України.

Так, аналітики найбільшим ризиком вважають інфляцію на рівні 10%. Це дійсно може викликати побоювання, оскільки прогнозна інфляція, закладена в Державний бюджет України на 2017 рік, становить 8%.

До речі, серед країн, для яких зроблений прогноз, це один із найвищих показників - Гані пророкують 11,8%, Нігерії - 12,6%, Єгипту - 17,4%, Аргентині - 23,7%, Венесуелі - цілих 403, 5%. Ціни практично не виростуть у Швейцарії - там очікується всього 0,3%.

Дуже сприятливий прогноз аналітики Bloomberg дали гривні - імовірно, вона може втратити всього 0,6%. Це кращий результат у всьому рейтингу. Правда, за стабільність доведеться заплатити: в 2017 році НБУ втратить 10,4% золотовалютних резервів.

Фахівці також припускають, що рівень безробіття складе 8,8%. Найбільше без роботи залишаться 26% жителів ПАР, найменше безробітних буде в Катарі - 0,3%.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...