Населення знов зростатиме, кордони "тріщатимуть": Китай скасовує обмеження на кількість дітей у сім'ях

Демографічна ситуація зі стрімким старінням працездатного населення змушує наразі стимулювати народження дітей.

Ілюстрація. Фото: Українські Новини

Влада Китаю розглядає можливість скасування всіх обмежень на число дітей в сім'ях, повідомляють Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Зняти обмеження народжуваності, за словами одного з наближених до керівництва країни, влада Китаю має намір, щоб подолати тенденцію до старіння населення.

Також, відзначило джерело, це рішення припинить критику на адресу влади Китаю з боку правозахисників, які вважають, що політика обмеження народжуваності порушує права людини.

Китай з 1970-х років проводив політику «одна сім'я - одна дитина». В останні роки це правило поширювалося лише на третину населення. Двох дітей, наприклад, було дозволено мати представникам етнічних меншин, єдиним дітям у своїх батьків, а також які проживають в сільській місцевості сім'ям, якщо перша дитина - дівчинка.

Через такі обмеження народжуваності Китай зіткнувся з скороченням працездатного населення.

У жовтні 2015 року влада Китаю оголосила, що планує дозволити всім жителям мати двох дітей. З 1 січня 2016 року правило «одна сім'я - одна дитина» було офіційно скасовано.

Опублікував: Інна Мартинчук

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...