Наслідки анексії: Прокуратура підрахувала збитки України від втрати Криму

В результаті анексії півострова Росія відібрала в України більше чотирьох тисяч підприємств.​

Ілюстрація:vidomosti-ua.com

Збиток, нанесений Україні від анексії Криму, становить понад 300 млрд. грн. Про це заявив заступник прокурора АРК Петро Коваленко в інтерв'ю ЛІГА.net, повідомляють Патріоти України.

"На сьогоднішній день слідчий відділ поліції АРК і Севастополя, який базується в Одесі, розслідує понад 50 кримінальних справ по категорії незаконного привласнення майна. Щодо 24-х з них збитки, завдані державі, оцінюється більш, ніж в 300 млрд. грн", - зазначив Петро Коваленко.

За його словами в результаті анексії Росія відібрала в України більше чотирьох тисяч підприємств.

Як приклад заступник прокурора АРК розповів про збиток від втрати дитячого центру "Артек", який перевищує 240 млн. грн. "По дитячому центру "Артек" триває розслідування по ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Встановлено, що 31 березня 2015 року на засіданні окупаційної ради "міністрів" Криму було прийнято рішення про передачу "Артека" у власність Російської Федерації. Це рішення в той же день було підписано Аксьоновим", - сказав Коваленко.

Прокурор також сказав, що за ініціативою прокуратури було направлено в усі міністерства листи з проханням надати повну інформацію про майно, яке залишилося на тимчасово окупованій території Криму, з описом його вартості та індивідуальних ознак.

"Адже якщо вам завдали матеріальної шкоди, що ви будете робити? Звичайно, звертатися в правоохоронні органи. Минуло два роки. Чому жодне міністерство цього не зробило самостійно?", - пояснив він.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...