Чергова казка від ФСБ: РосЗМІ показали зізнання "українського підполковника" про підготовку диверсій у Криму (відео)

Показання на камеру, як стверджується в сюжеті, дає підполковник у відставці спецрезерву Головного управління розвідки Міністерства оборони України Георгій Абділлаєв.

Фото:скрін відео

Російський телеканал "Росія 24" показав інтерв'ю з "українським підполковником" Георгієм Абділлаєвим про його підготовку диверсій в Криму у 2016 році. Про це повідомляють Патріоти України.

Людину, яку назвали колишнім підполковником української армії, затримали на кордоні Брянської області. На відеозаписі він розповідає про обставини підготовки терактів в Криму. Однак обставини зйомки в сюжеті не розкриваються. Показання на камеру, як стверджує "Росія 24", дає підполковник у відставці спецрезерву Головного управління розвідки Міністерства оборони України Георгій Абділлаєв. Коли було зроблено запис, також не уточнюється.

У 2016 році ФСБ повідомляла про затримання групи українських диверсантів, які намагалися прорватися на півострів. "Мені відомий співробітник спецрезерву ГУР МО України майор Буданов Кирило Олексійович, 1986 року народження, який брав участь в спецопераціях ГУР в зоні АТО. Завдання він отримував особисто від Шаповала або від Громова.

На мою думку, з урахуванням посадових обов'язків, підготовки та обізнаності в спецзадачах української військової розвідки Громов і Шаповал були керівниками і організаторами в серпні 2016 року спецоперації в Криму. А Буданов був одним з виконавців планованої диверсії", - сказав Абділлаєв, а також додав, що дає показання "без жодного психічного і фізичного впливу з боку".

Як уточнює "Росія 24", мова йде про начальника відділу спецрозвідки ГУР України Олександра Громова і про главу спецрезерву ГУР Максима Шаповала. Як відомо, у червні 2017 року Шаповал загинув у Києві в результаті вибуху бомби, закладеної в салон автомобіля. Прокуратура України класифікувала вибух як теракт.

За словами Абділлаєва, затримання українських диверсантів у 2016 році в Криму він обговорював з колишнім командиром Ігорем Тарасюком.

"Приблизно у вересні 2016 роки я від Тарасюка дізнався про те, що власна безпека ГУР МО України веде розгляд відносно полковника Громова через події в Криму. В зв'язку з цим я зробив для себе висновок, що Громов А. Н. брав участь в розробці спецоперації в серпні в Криму і безпосередньо керував нею", - стверджує він.

Абділлаєва затримали через опір співробітникам поліції. Але в ФСБ кажуть, що безпосередньої участі в підготовці диверсій на території Криму він не брав, тому його депортують в Україну.

Міністерство оборони України вже назвало фейком заяви російської сторони про те, що українські військові готували теракт в Криму.

Джерело: РБК.ру

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...