"Настали суровые времена": Росіян попередили про економічний спад, що триватиме 15 років

Для простих громадян це означатиме суттєве зростання цін, низькі зарплати і значне безробіття.

Дуже скоро росіянам доведеться зняти рожеві окуляри. Фото: Експрес.

Росіяни повинні бути готові до економічного спаду або стагнації, яка триватиме ще 10-15 років. Про це в інтерв'ю виданню «Лента.ру» заявив радник з макроекономіки гендиректора брокерського будинку "Відкриття" Сергій Хестанов, повідомляють Патріоти України.

«З огляду на те, що структура економіки змінюється досить повільно, це цілком реальний сценарій. Для простих громадян це означає суттєве зростання цін, низькі зарплати і значне безробіття. Це досить суворі часи», - вважає він.

При цьому експерт припустив, що чисто теоретично зростання не виключено, але «про двозначне зростання можна забути надовго».

«Головне, Мінфіну і Центробанку в цих умовах варто проявити твердість, тоді інфляція залишиться в рамках шести-восьми відсотків, що і так не мало. Причому варто враховувати, що зростання цін має кумулятивний ефект, тобто шість відсотків протягом чотирьох років - це далеко не 24 відсотки, а значно більше», - зазначив Сергій Хестанов.

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...