НБУ вирішив ліквідувати банк Мартиненка і Жванії

За пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ліквідовано Діамантбанк.

НБУ ліквідував Діамантбанк. Фото: ТСН.Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації "Діамантбанку", визнаного неплатоспроможним 24 квітня. Як повідомляється на сайті регулятора, рішення ухвалене за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, передають Патріоти України.

Вчора, 22 червня, у Фонді гарантування повідомили про можливий зрив операції по частковій передачі "ТАСкомбанку" активів і зобов'язань неплатоспроможного "Діамантбанку" з технічних причин. Зокрема, директор-розпорядник Фонду гарантування Костянтин Ворушилін заявив, що чиновник, який може схвалити передачу приміщення центрального офісу "Діамантбанку", що є пам'ятником архітектури, знаходиться у відпустці, що "ставить під сумнів угоду на мільярд гривень".

За інформацією фонду, угода передбачає передачу "ТАСкомбанку" всіх виплат гарантованого відшкодування вкладникам і активів на відповідну суму, у тому числі низки об'єктів нерухомості та кредитів.

Як повідомляли Патріоти України, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в "Діамантбанк" (м. Київ) 25 квітня поточного року на підставі рішення Національного банку про визнання банку неплатоспроможним. За результатами конкурсу фонд визначив "ТАСкомбанк" приймаючим банком для неплатоспроможного "Діамантбанку".

"Діамантбанк" працював на ринку України з 1993 року і на початок року займав 24-е місце за обсягом активів серед 93 працюючих банків. За інформацією НБУ, на 24 квітня ключовими власниками "Діамантбанку" були Давид Жванія, Ігор Керезь, Андрій Щукін та В'ячеслав Циганенко.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...