НБУ задоволено потирає руки: МВФ знов усміхнувся Україні

Тепер рішення про третій перегляд програми залежить виключно від фонду, а не від українців.

МВФ скоро виділить українцям гроші? Фото: Факти - ICTV.

Національний банк заявляє, що Міжнародний валютний фонд схвалив його оновлені макропрогнози. Про це повідомив директор департаменту монетарної політики і економічного аналізу Сергій Ніколайчук, передають Патріоти України із посиланням на "Українські Новини".

"Ми надали свої економічні оцінки МВФ щодо блокади Донбасу, обговорювали ці цифри з експертами фонду. Вони погодилися з нашими оцінками і взяли за основу", - сказав він. Ніколайчук нагадав, що програма МВФ базується на макроекономічних прогнозах, проте 3-й перегляд програми співпраці не брав до уваги ефект блокади Донбасу.

У зв'язку з цим МВФ попросив про надання оновлених макропрогнозів і переніс розгляд траншу для України. Пізніше Ніколайчук повідомив, що тепер рішення про третій перегляд програми залежить виключно від фонду.

"Ми дуже на це (на якнайшвидший розгляд МВФ українського питання) розраховуємо, тепер м'яч на стороні МВФ. Винесення рішення на борд (рада директорів) залежить від бюрократичних перепон фонду", - додав Ніколайчук.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...