Не будинок, а церква: Як можна вдвічі заощадити на оплаті за газ

Згідно з постановою Кабінету міністрів №315 від 27 квітня 2016 року для релігійних організацій діятиме тариф на природний газ 3,913 грн за 1 куб. метр.

З'явилося несподіване рішення, як вдвічі заощадити на оплаті за газ. Фото: ЖЖ.

Українці зможуть заощадити на опаленні житла, зареєструвавши в ньому церкву, оскільки тариф на природний газ для релігійних організацій майже вдвічі менший, ніж для простих побутових споживачів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

З 1 травня в Україні був встановлений єдиний тариф на природний газ - 6,9 грн за 1 куб. метр. Для тих, хто використовує паливо для приготування їжі і нагрівання води, він фактично подешевшав з 7,2 грн до 6,9 гривень. Однак споживачам, які використовують газ для опалення житла, доведеться платити значно більше, так як скасували пільгову ціну в 3,6 грн за 1 куб.м при використанні до 1200 куб. м в опалювальний сезон.

Згідно з постановою Кабінету міністрів №315 від 27 квітня 2016 року, для релігійних організацій діятиме тариф на природний газ 3,913 грн за 1 куб. метр. Дана ціна встановлена до 31 березня 2017 року. Таким чином, зареєструвавши церкву в своєму будинку, можна зберегти скасовану пільгову ціну за газ.

Зареєструвати церкву може кожен бажаючий, оскільки це дозволено Законом України №987-12 «Про свободу совісті та релігійні організації» з редакціями від 1 січня 2015 року.

Для цього необхідно знайти десять однодумців, вибрати назву, на установчих зборах прийняти статут церкви і подати документи на реєстрацію до обласної адміністрації, вказавши об'єкт нерухомості як штаб-квартиру релігійної організації.

Зареєструвати церкву повинні протягом місяця. Далі необхідно звернутися до постачальника послуги і укласти договір на поставку більш дешевого газу.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...