Не тільки Трамп: ​Відомий економіст назвав дві загрози для України в 2017 році

Значною мірою на стан української економіки впливатимуть події на міжнародній політичній арені.

Ілюстрація: inozmi.net

Найбільшою загрозою для України в 2017 році може стати новообраний президент США Дональд Трамп. Про це пише в своїй статті відомий шведський економіст Андерс Аслунд, повідомляють Патріоти України з посиланням на Новое время.

"Найбільшою загрозою для України в найближчому майбутньому буде новообраний президент США Дональд Трамп, який, судячи з усього, прагне максимально швидко укласти угоду з російським президентом Володимиром Путіним. Жертвою, швидше за все, виявиться Україна", - вважає експерт.

Ще однією загрозою з боку Росії Аслунд називає стокгольмський арбітраж між "Нафтогазом" і "Газпромом".

"Нафтогаз" подав позов на 28 млрд доларів, а "Газпром" - на 39. Це стане найбільшим міжнародним арбітражем в історії. Рішення повинно бути прийнято в другому кварталі цього року, на його виконання, напевно, підуть роки", - пише автор.

За його словами, раніше іноземні інвестиції становили близько 4% українського ВВП, але через російську агресію цей показник тримається на нулі. При цьому Аслунд додає, що в 2017 році очікується мінімальне пожвавлення.

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...

"Відрізає гілку, на якій сидить": Китай фінансує атаки хуситів на судна у Червоному морі, - Politico

четвер, 28 березень 2024, 14:49

Китай мимоволі допомагає Ірану перекрити судноплавство в Червоному морі, завдаючи шкоди світовим торговельним потокам і ущемляючи при цьому власні інтереси Пекіна, стверджують представники західних спецслужб, передають Патріоти України з посиланням на...