Несподівано: Ціни на нафту пішли вгору на заявах Саудівської Аравії

У понеділок Саудівська Аравія заявила, що готова співпрацювати з нафтодобувачами та експортерами нафти, як входять в ОПЕК.

Ілюстрація: ЖЖ

Світові ціни на нафту у вівторок зберігають позитивну динаміку, до якої вони перейшли в понеділок увечері після різкого зниження на тлі заяв Саудівської Аравії про готовність співпрацювати з країнами-членами ОПЕК для стабілізації світового нафтового ринку. Про це свідчать дані торгів, пише Прайм, повідомляють Патріоти України.

Станом на 08.36 вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,04% - до 44,99 долара за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,42% - до 41,92 долара за барель.

У понеділок Саудівська Аравія заявила, що готова співпрацювати з нафтодобувачами та експортерами нафти, як входять в ОПЕК, так і поза картелем, для того, щоб забезпечити стабільність цін на "чорне золото" і всього нафтового ринку.

Після цієї заяви вартість нафти перейшла до зростання, хоча раніше падала на на 2-3%. "Ймовірно, ринок буде коливатися на будь-яких новинах перед засіданням ОПЕК. Схоже, волатильність буде зберігатися", - заявив глава відділу з інвестицій Ayers Alliance Securities Джонатан Барратт агентству Блумберг.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...