Невтішні дані Мінфіну РФ: Росія продовжує втрачати масштабні суми грошей

Зменшення прямих інвестицій з-за кордону, скорочення можливостей позик і притоку капіталу на ринку держборгу збільшують ефект від фінансових санкцій приблизно в три рази.

Ілюстрація:Deutsche Welle

Росія продовжує втрачати шалені суми грошей на падінні ціни на російську нафту. У минулому році середня ціна сирої нафти російської марки Urals продовжувала падати і в порівнянні з 2015 роком втратила в ціні ще 9 доларів за барель, досягнувши позначки падіння в $ 41,9. Про це повідомляють Ведомости з посиланням на опубліковану статистику Міністерства фінансів Росії за підсумками року, передають Патріоти України.

Незважаючи на деяке підвищення ціни на російську нафту, вартість якої в грудні склала 52 долари, середньорічний цінник залишився на вкрай низьких 42 доларах за барель.

Економісти оцінили скорочення валового припливу капіталу в $280 млрд за 3,5 роки, з них $85 млрд - прямі інвестиції, пише видання. На думку експертів, зменшення прямих інвестицій з-за кордону, скорочення можливостей позик і притоку капіталу на ринку держборгу збільшують ефект від фінансових санкцій приблизно в три рази.

Російські аналітики нагадують, що російська нафта марки Urals знаходиться в жорсткій прив'язці до Північноморської марки нафти Brent. При цьому продаж вуглеводнів залишається єдиним великим джерелом доходів для російського бюджету, який в умовах фінансових санкцій та економічної кризи відчуває жорсткий дефіцит валютної виручки. Кремль все ще плекає надії на можливе зняття обтяжливих санкцій.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...