Невтішні новини для Москви: У найближчі роки ціни на нафту впадуть ще більше, - Bloomberg

Електромобілі стануть причиною нової хвилі обвалу цін на нафту.

Електромобілі стануть більш доступними. Фото: i24.com.ua

Електромобілі стануть причиною нової хвилі обвалу цін на нафту. У найближчі два роки ця галузь машинобудування може стати причиною нової хвилі падіння цін на нафту, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Агентство посилається на плани компаній Tesla і Chevrolet, які в найближчі два роки мають намір різко наростити продажі електромобілів з запасом ходу в 200 миль. Середня ціна на такі авто буде знижена до $30 тис., що дозволить значно збільшити базу потенційних клієнтів. Більш того, Ford, Volkswagen, Nissan і BMW - інвестують мільярди доларів у розвиток власної лінійки електромобілів. До них уже приєднуються технологічні гіганти, такі як Google і Apple, які також придивляються до майбутньої ніші на ринку.

Агентство відзначає, що нафтові компанії і країни - виробники нафти, зокрема члени ОПЕК, недооцінюють потенційні ризики зі зростанням попиту на електоромобілі. Обвал світових цін на нафту, як зазначає агентство, теж був досить несподіваним, і виник в результаті надлишку нафти на ринку. Питання лише в тому, як скоро електромобілі зможуть знизити обсяг попиту на нафту хоча б на 2 млн барелів на добу, задається питанням агентство.

Bloomberg нагадує, що навіть обвал цін на нафту не позначилася на попиті на електрокари - за підсумками 2015 року попит на електромобілі в світі виріс на 60%. За оцінками агентства, при поточній динаміці зростання попиту на електромобілі ринок зможе знизити попит на нафту на 2 млн барелів на добу вже до 2023 року, а не до 2040-го, як це прогнозують багато нафтових компаній і країн.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...