"Ніякі державні дотації не врятують ЖКГ, бо тарифи непідйомні", - Олександр Сергієнко

Підняття вартості газу урядом Гройсмана є помилкою, яка може стати фатальною, вважає експерт.

"Тарифи непідйомні". Ілюстрація: Орловский Вестник

Невтішна статистика по оплаті комуналки: в листопаді народ сплатив лише 64,6% нарахованих сум, рік тому було 80%. Це наочно свідчить – тарифи непідйомні. Таку думку висловив директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко. Повідомляють Патріоти України з посиланням на "UАінфо".

"Саме зараз беззаперечно можна твердити: підняття вартості газу урядом Гройсмана (що викликало зростання тарифів) є помилка, яка може стати фатальною. В Тбілісі центральне опалення вмерло, коли народ заплатив лише 30%... У нас в Сумський області рівень платежів – 21,6%(!), а субсидії там отримують 64,6%".

Класична дитяча мудрість "багато хочеш, мало отримаєш", вчергово підтвердилась, вважає експерт, бо рік тому за листопад нам нарахували 5,6 млрд. грн., а через рік захотіли отримати майже 9 млрд., а отримали – дулю, люди заплатили близько 5,7 млрд., тіж самі гроші...

"Ніякі державні дотації, назвіть їх хоч субсидіями, хоч чортом лисим назвіть, не врятують галузь ЖКГ та "Укргазовидобування", якщо люди не будуть платити", – вважає Сергієнко.

Галузь, що сидить на державних дотаціях й не розвивається, все одно приречена, – вважає експерт, – вже зараз заборгованість бюджету по субсидіям перед ЖКГ - 18 млрд. грн...".

"Це, щоб ви розуміли, пане Павло Розенко та пан Андрій Рева, те, що розуміють усі – субсидії допомагають не людям, вони йдуть в кишені олігархів та міністрів, що мають інтереси в ЖКГ та газі... Може наш уряд стане у Новому році розімніше? З Новим роком!", – резюмував Сергієнко.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...