У Держкомстаті порахували, як в Україні змінилися ціни на комуналку, продукти та проїзд

В Україні за підсумками листопада ціни на продукти харчування та безалкогольні напої на споживчому ринку зросли на 0,9%.

Ілюстрація:profspilka.kiev.ua

Про це свідчать дані Державної служби статистики, передають Патріоти України.

На 2,3-5,9% підвищилися ціни на сало, молоко, сметану, сири, масло, кисломолочну продукцію, хліб. При цьому найпомітніше подорожчали яйця - на 11,2%. Вартість алкогольних напоїв і тютюнових виробів підвищилася на 0,6%.

Також на 0,8% виросли ціни на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива. Головною причиною цього стало підвищення тарифів на опалення на 2,5%, а також на утримання будинків і прибудинкових територій - на 1,2%.

У листопаді ціни на транспорт в цілому зросли на 2%. Підвищення вартості було викликано подорожчанням палива та мастил на 3,3%. При цьому з початку року інфляція на споживчому ринку склала 12,5%.

Найбільше зростання цін в річному вираженні зафіксоване на утримання будинків і прибудинкових територій - 47,8%, м'ясо і м'ясопродукти - 29,8%, фрукти - 28,9%, електроенергію - 28,1%, молоко - 25,9%, овочі - 24,6%, а також вершкове масло - 24,5%.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...