"Плати. Мені все одно, хто у тебе помер!": Водій маршрутки у Рівному відмовився везти безкоштовно сина загиблого бійця АТО (фото)

Інцидент у маршрутці стався якраз напередодні третьої річниці смерті батька хлопчика.

Ілюстрація:ternopoliany.te.ua

У Рівному водій маршрутки відмовився безкоштовно везти 14-річного сина загиблого воїна В'ячеслава Мірошника. Про це Фактам розповіла вдова героя АТО Любов Шелкович, передають Патріоти України.

В'ячеслав Мірошник"Мій син Іван при вході в маршрутку показав водієві посвідчення загиблого батька. Однак маршрутник змусив дитину заплатити за проїзд. Причому взяв повну вартість - як з найстаршого, а не як зі школяра. Хоча за законом родичі загиблого в АТО воїна мають право на безкоштовний проїзд. «Мені все одно, хто у тебе помер!» - сказав при цьому водій Іванкові.

Люба Шелкович з сином Іваном

Напередодні якраз була третя річниця смерті мого чоловіка. Ваня прийшов додому і з образою розповідає, що з ним так вчинили. Каже, не захотів відстоювати свої права, як я його вчила. "Напевно, водій мало заробляє. А для мене це ще одна рана в душі", - сказав син.

І це вже не перший раз така ситуація. Одного разу кондуктор в тролейбусі відмовилася видавати синові квиток по посвідченню загиблого бійця. При цьому сказала: «Треба ще перевірити, як він у тебе загинув».

І так ставляться не тільки до мого сина. Дружини загиблих учасників АТО спілкуються між собою. Вдова Миколи Карнаухова розповідала, що в міському транспорті часто ображають і її дітей.

Я не хочу помсти. Знаю, що були випадки, коли ветерани АТО вистежували таких маршрутників і змушували вибачатися. Але я не хочу. Не хочу і щоб його звільняли. Хоча з Іванком ми були на тому автопідприємстві. Мені просто хотілося подивитися в очі водієві. Нам показали всіх водіїв. Але син його не впізнав. Один з них був схожий, проте Ваня каже, що у цього голос добріший".

«Мама, не плач, я повернусь весною. У вікна птахом гляну твої. Прийду на світанку в сад і з росою, а може, дощем на поріг упаду", - написав В'ячеслав мамі незадовго до своєї смерті.

На могилі В'ячеслава Мірошника

В'ячеслав Мірошник був успішним підприємцем в Рівному. На фронт пішов добровольцем, взявши свій мікроавтобус, на якому перевозив поранених. Він дійсно, як і обіцяв, повернувся додому навесні. Перед цим пройшов Дебальцевський котел. Був поранений.

Але лікарі не змогли врятувати бійця. В'ячеслав помер в госпіталі. У нього залишилося четверо синів. В'ячеслав Мірошник посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...