Нікому не потрібно: Росія не змогла продати цінні папери іноземним інвесторам

Востаннє РФ продавала свої цінні папери на міжнародних ринках лише в 2013 році.

РФ не може розмістити у світі свої цінні папери. Ілюстрація:zaxid.net

За даними агентства Bloomberg, Москва якщо і не відмовилася повністю від позики, то цілком може перенести намічений продаж євробондів на пізніший термін. Джерела агентства кажуть, що причиною такого рішення став тиск ЄС і США на банки, через який Росії не вдається знайти організатора розміщення ЦП. Про це повідомляють Патріоти України з посилання на Независимую газету.

"Мінфін РФ так і не зміг знайти великий західний банк, здатний стати основним організатором випуску. А спроможність китайських банків успішно провести розміщення виявилася далеко не очевидною", - повідомляє Bloomberg з посиланням на своє джерело. За даними іншого джерела ЗМІ, випуск російських паперів все ж міг зацікавити два західних банки - пише Независимая газета.

У російському Мінфіні стверджують, що необхідність позики безпосередньо не пов'язана з проблемою дефіциту. Поточне розміщення російських єврооблігацій на 3 млрд дол. потрібно в першу чергу як демонстрація "присутності на ринку", стверджують в уряді.

Покриття ж дефіциту бюджету, за словами Сторчака, не є головною метою запозичень. "Звичайно, ні ... ми розраховуємо насамперед на подушку безпеки - на Резервний фонд", - сказав він.

Нагадаємо, в останній раз РФ продавала папери на міжнародних ринках лише в 2013 році. Тоді Росія продала цінні папери майже на 7 млрд дол., а в розміщенні взяли участь "ВТБ Капітал", Deutsche Bank, Barclays, Royal Bank of Scotland, Газпромбанк і "Ренесанс Капітал".

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...